Επιστολή «ανάληψης ευθύνης» βρέθηκε κοντά στο λεωφορείο της Ντόρτμουντ

Η γερμανική αστυνομία, μία μέρα μετά την τριπλή έκρηξη που έγινε κοντά στο λεωφορείο το οποίο μετέφερε την αποστολή της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπορούσια Ντόρτμουντ, διεξάγει έρευνες προκειμένου να βρει τα κίνητρα της επίθεσης.

 

«Αυτή τη στιγμή δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το αληθινό υπόβαθρο αυτής της ενέργειας», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Ντόρτμουντ, ο Γκρέγκορ Λάνγκε. Ο ίδιος υποστήριξε πως η αστυνομία ξεκινάει από την υπόθεση ότι η επίθεση είχε στόχο το λεωφορείο της ομάδας, το οποίο μόλις είχε ξεκινήσει για το γήπεδο όπου θα διεξαγόταν ο χθεσινοβραδινός αγώνας του Champions League.

 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως τα αρχικά ευρήματα των ερευνών δείχνουν πως οι εκρήξεις κοντά στο λεωφορείο προκλήθηκαν «από ισχυρές εκρηκτικές ύλες». «Ο κίνδυνος μιας τρομοκρατικής ενέργειας δεν είναι καινούριος, σημερινός», πρόσθεσε ο Γκρέγκορ Λάνγκε. «Προετοιμαζόμαστε για κάτι τέτοιο εδώ και καιρό. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι πρόκειται για μια τρομοκρατική ενέργεια. Ακόμη η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη. Θέλουμε να είμαστε προσεκτικοί».

 

Ταυτόχρονα, εισαγγελική λειτουργός αποκάλυψε ότι βρέθηκε μια επιστολή κοντά στο σημείο της έκρηξης. Πάντως ξεκαθάρισε ότι δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί εάν η επιστολή αυτή είναι αυθεντική και ότι οι αρχές βρίσκονται «στη διαδικασία της επαλήθευσης». Η ίδια απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής.

 

Η εκπρόσωπος της εισαγγελίας Σάντρα Λούκε δήλωσε πως διεξάγεται έρευνα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», προσθέτοντας πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να γίνουν υποθέσεις σε ό,τι αφορά τα κίνητρα της επίθεσης.

 

Από τη άλλη πλευρά, εκπρόσωπος της Μπορούσια Ντόρτμουντ ανακοίνωσε ότι ο παίκτης που τραυματίστηκε, ο Ισπανός Μαρκ Μπάρτρα, υπεβλήθη σε επέμβαση, καθώς υπέστη κάταγμα στον καρπό του χεριού του.

 

Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές, μεταξύ των οποίων και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος, είναι καλά στην υγεία τους. Ο αγώνας της Ντόρτμουντ εναντίον της Μονακό που επρόκειτο να γίνει χθες αναβλήθηκε για σήμερα στις 21:45 (ώρα Ελλάδας).