Η Συνέντευξη τύπου του αγώνα Προμηθέας Ρέθυμνο

Οι κυριότερες τοποθετήσεις στην συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού Προμηθέας-Ρέθυμνο (σκορ 80-84) για την 22η αγωνιστική της STOIXIMAN.GR Basket League έχουν ως εξής:
Γουόλτερ Τζούνιορ Λέμον (παίκτης Ρεθύμνου): «Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι παίζουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, οπότε έπρεπε να είμαστε επιθετικοί και μαχητικοί σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η νίκη που πετύχαμε μας χαροποιεί καθώς είχε θέσει ως στόχο να μπούμε στα πλέι-οφ και πλέον συνεχίζουμε την προσπάθεια με πολύ καλή ψυχολογία».

 

 

 

 

 

 

Νίκος Βετούλας (προπονητής Ρεθύμνου): «Ήταν μια μεγάλη νίκη. Ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πολύ physical ομάδα. Ο στόχος μας ήταν βγάλουμε τη μπάλα από τα χέρια του Γκίκα και του Μπλάσινγκεϊμ, αλλά και να καταφέρουμε να βρούμε λύσεις απέναντι στη δυνατή άμυνα των πολύ καλών περιφερειακών παικτών του Προμηθέα. Θεωρώ ότι αντιδράσαμε σωστά στην πίεση των γηπεδούχων και εκμεταλλευτήκαμε και το γεγονός ότι ο Τάλτον ήταν ξεκούραστος στο β΄ ημίχρονο. Στο α΄ ημίχρονο οι περισσότερες ενέργειες πήγαν στον Λέμον, όμως όταν το παιχνίδι πηγαίνει σε πιο σκεπτόμενες καταστάσεις, ο Τάλτον ξέρει ίσως να τις διαβάζει καλύτερα. Παράλληλα, σήμερα έβαλε και πολλά καθοριστικά σουτ. Του είχαμε πει να είναι έτοιμος για να παίξει συνεχόμενα στο β΄ ημίχρονο. Σε ό,τι αφορά εμένα, ένιωσα περίεργα αντιμετωπίζοντας τον Προμηθέα, καθώς ήμουν στο ξεκίνημα της χρονιάς στην ομάδα και είχα κάνει τις αρχικές της επιλογές. Είμαι ευχαριστημένος από το ότι νικήσαμε. Δεν μας νοιάζει η θέση 7η ή θέση 8η στην τελική κατάταξη της κανονικής διάρκειας. Σημασία για εμάς είχε το να μπούμε στα πλέι-οφ. Η επιτυχία μας αυτή αποτελεί ένα έξτρα κίνητρο και μια επιβράβευση ταυτόχρονα για τη δουλειά μας».

 

 

 

 

 

Βαγγέλης Αγγέλου (προπονητής Προμηθέα): «Έγινε ένα περίεργο παιχνίδι. Δεν ανταποκριθήκαμε. Το Ρέθυμνο κέρδισε δίκαια. Ο αντίπαλός μας ήρθε με μια συγκεκριμένη τακτική και την επέβαλε πλήρως. Είδαμε πολλές καταστάσεις από το Ρέθυμνο στο ένας εναντίον ενός και πολλά τρίποντα. Προσπαθήσαμε μεν να ανταπεξέλθουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Το θέλαμε πάρα πολύ, όμως αυτό ανέπτυξε προβλήματα στο παιχνίδι μας και φάνηκαν κάποια πράγματα όταν οι καταστάσεις στραβώνουν. Και η ήττα και η νίκη είναι θέμα παιχνιδιού. Το θέμα είναι αν παίζεις μαζί στη νίκη και αν παίζεις μαζί στην ήττα. Δεν πρέπει να είσαι ούτε υπερβολικά απαισιόδοξος, ούτε υπερβολικά αισιόδοξος. Παρότι πετύχαμε τον στόχο της παραμονής, δείχνουμε αδυναμίες για να κάνουμε το επόμενο βήμα. Ο τρόπος παιχνιδιού του Ρεθύμνου ανέδειξε τη μη ομαδικότητά μας. Το μπάσκετ παράγει πολλά »εγώ». Πρέπει με κάποιες συζητήσεις που θα κάνουμε να υπάρχει μια δέσμευση και στο »εμείς»».

 

 

 

 

 

Νώντας Παπαντωνίου (παίκτης Προμηθέα): «Δυστυχώς το αποτέλεσμα που θέλαμε δεν ήρθε. Η αλήθεια είναι ότι το Ρέθυμνο άξιζε τη νίκη. Στο μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού έπαιξε καλύτερα από εμάς. Δε καταφέραμε να σταματήσουμε τον Λέμον. Είναι μια κακή ήττα για εμάς. Θέλαμε πάρα πολύ να πάρουμε αυτό το παιχνίδι για να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Ο κόουτς έχει δίκιο σε αυτά που λέει. Πετύχαμε μεν το δύσκολο στόχο της παραμονής, όμως τώρα που βάλαμε σαν δεύτερο στόχο να κάνουμε το βήμα παραπάνω δεν ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών. Δεν πιστεύω ότι θα ισοβαθμίσουμε με το Ρέθυμνο. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τα πλέι-οφ».