Επιτέλους λίγος δυτικός πολιτισμός (ξανά) στην Πάτρα!

Την ώρα που η Ιστορία καταγράφει ηχηρά χαστούκια στη «δυτική σκέψη» με την εκλογή Τραμπ και την επιλογή του Brexit, η κατακαμένη (στα δικά μου μάτια) Πατρούλα μας μύρισε λίγο… Ευρώπη.

Από εκείνη την καλή Ευρώπη που σταματάμε με το αυτοκίνητο στη διάβαση Ερμού και Ρήγα Φεραίου ή στο πάνω μέρος της Πλατείας Γεωργίου για να περάσουν οι πεζοί.

Μπορεί να χρειάζεται η μισή Τροχαία να κάνει κύκλους από την Τριών Ναυάρχων μέχρι τη Ζαΐμη αλλά, για όποιον κυκλοφορεί τα τελευταία 20 χρόνια στο κέντρο της Πάτρας, αυτή η εικόνα του τελευταίου μήνα… ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ!

Θεωρώ μικρόψυχο αν κάποιος στέκεται στο «ποιος» και το «πως» τα καταφέρνει και να μη στέκεται στο τι καταφέρνει και η σημερινή Δημοτική Αρχή (με τη συμβολή της ΕΛ.ΑΣ) έχει κάνει την πόλη να μοιάζει πολύ πιο Ευρωπαϊκή.

Ελάχιστο διπλοπαρκάρισμα, εκεί που είχαμε συνηθίσει και την τριπλή(!) σειρά στην Κανακάρη.

Πολλές ελεύθερες θέσεις, ακόμα και έξω από την Α’ ΔΟΥ, τη Μαιζώνος ακόμα και την Κορίνθου μεταξύ Όλγας και Πλατείας Γεωργίου.

Ελεύθερη (όχι πάντα, αλλά που και που) η μία σειρά της Βότση, της Πατρέως χαμηλά, ακόμα και της Φιλοποίμενος, μπας και κάποιοι μάθουν τι σημαίνουν τα σήματα «Απαγόρευση στάθμευσης» τους μονούς και τους ζυγούς μήνες.

Ίσως όλα καταρρεύσουν όταν χαλαρώσει η αστυνόμευση, δεν ξέρω.

Μέχρι τότε πάντως, εγώ οδηγώντας στο κέντρο της Πάτρας νιώθω εξαιρετικά!