ΑΧΑΪΑ:Μαθητές ενημερώθηκαν για την εθελοντική αιμοδοσία

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Αγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Α’θμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Αχαΐας, πραγματοποίησε Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την εθελοντική αιμοδοσία σε σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

 

"Το πρόγραμμα ενημέρωσης ξεκίνησε από την 1 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 29 Μαρτίου και συμμετείχαν συνολικά 11 Δημοτικά Σχολεία και δύο νηπιαγωγεία.

 

Συγκεκριμένα συμμετείχαν τα ακόλουθα σχολεία:

 

15ο Νηπιαγωγείο Πατρών

 

Νηπιαγωγείο Λουσικών

 

2ο Δημοτικό Σχολείο Ακράτας

 

6ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

8ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

15ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

16ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

21ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

50ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

55ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών

 

Δημοτικό Σχολείο Άνω Αλισσού

 

Δημοτικό Σχολείο Ρίου.

 

Όπως σημειώνει ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την Υγεία και την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Βοηθός Περιφερειάρχη Αντώνης Χαροκόπος, «τύχαμε άριστης υποδοχής από μαθητές και εκπαιδευτικούς των σχολείων, καθώς ήταν ενημερωμένοι, αλλά πρωτίστως ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένοι για την σπουδαιότητα και αναγκαιότητα της εθελοντικής αιμοδοσίας».

 

Η παρουσία και η ενεργητική συμμετοχή, επίσης, εκπροσώπων τεσσάρων Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Π.Ε. Αχαΐας, του «ΑΙΜΟΔΟΤΗ», του «ΑΓ. ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ», του «ΑΓ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ» και του «ΔΕΣΜΟΥ», κινητοποίησε ακόμη περισσότερο τους μαθητές και κάθε σχολική μονάδα, προκειμένου να οργανώσουν στα σχολεία τους, εθελοντικές αιμοδοσίες σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων – Κηδεμόνων, καθώς και τοπικούς φορείς.

 

Να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη δράση θα ολοκληρωθεί και θα αξιολογηθεί με την εκδήλωση, που θα συνδιοργανώσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το Τμήμα Αγωγής Υγείας Α’θμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας στην αίθουσα «Αίγλη» στην Πάτρα, στις 30 Μαΐου, με την παρουσία εκπροσώπων από όλα τα συμμετέχοντα σχολεία, καθώς και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών, όπου και θα παρουσιαστούν δρώμενα σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία εμπνευσμένα από μικρούς και μεγάλους μαθητές".