(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ:Ημερίδα για τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία της γέφυρας Τσακώνας-Σήμερα Τετάρτη 22 Μαρτίου

Η Διοικούσα Επιτροπή του Νομαρχιακού Τμήματος Ε.Ε.Τ.Ε.Μ. Αχαΐας και η Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας διοργανώνουν ημερίδα με αντικείμενο τη μελέτη, κατασκευή και λειτουργία της γέφυρας Τσακώνας (νέος αυτοκινητόδρομος Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας, όρια νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας), μία τοξωτή, κρεμαστή γέφυρα, σημαντικό επίτευγμα των μηχανικών, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως και έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του εξωτερικού. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδας.

Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι ελεύθερη στα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές, εκπαιδευτικό και τεχνικό προσωπικό), στους μηχανικούς και τεχνικούς της πόλης, καθώς και στο ευρύτερο κοινό που ενδιαφέρεται για το θέμα.

Η γέφυρα Τσακώνας αποτελεί μέρος του δημοσίου έργου «Εργασίες αποκατάστασης προβληματικών τμημάτων της Ε.Ο. Τρίπολης - Καλαμάτας στο τμήμα Παραδείσια - Τσακώνα» συνολικού προϋπολογισμού € 135.000.000. Κύριος του έργου είναι το Ελληνικό Δημόσιο (Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων).

Είναι τοξωτή μεταλλική γέφυρα με ανηρτημένο σύμμικτο κατάστρωμα μήκους 260m, συνδυαζόμενο με ένα φορέα πρόσβασης από προεντεταμένο σκυρόδεμα προς την πλευρά της Τρίπολης μήκους 130 m. Έτσι η γέφυρα έχει συνολικό μήκος 390 m, μέγιστο ελεύθερο άνοιγμα 300 m, είναι η 2η μεγαλύτερη στην Ελλάδα από πλευράς ανοίγματος (μετά τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου) και συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλυτέρων τοξωτών γεφυρών παγκοσμίως.

Ο ρόλος της είναι να γεφυρώσει μια τεράστια κατολισθαίνουσα περιοχή, η οποία ενεργοποιήθηκε το Φεβρουάριο του 2003 προκαλώντας την καταστροφή του δρόμου, αφού σημειώθηκε μια πρωτοφανής μετακίνηση εδαφικών μαζών η οποία υπολογίσθηκε στα 6.000.000 m3.

Ανάδοχος έργου: ΤΕΡΝΑ Α.Ε.

Προϋπολογισμός γέφυρας: 23.000.000 €.

Τελική πραγματική δαπάνη: 31.000.000 €.

Συνολικός χρόνος κατασκευής: 50 μήνες.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν 22500 m3 σκυροδέματος, 3290 ton σιδηρού οπλισμού και χάλυβα προέντασης και 3720 ton χάλυβα τόξων καταστρώματος και αναρτήρων.

Για την παραγωγή του έργου απασχολήθηκαν συνολικά πάνω από 600 άνθρωποι (μελετητές, σύμβουλοι, επιβλέποντες μηχανικοί, ελεγκτές και επιθεωρητές τρίτων φορέων, μηχανικοί κατασκευής, υπεργολάβοι, εργοδηγοί, χειριστές, τεχνίτες, εργάτες), οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν Έλληνες πολίτες.