ΠΑΤΡΑ:Εκδήλωση διάχυσης για το έργο URBACT III/ Arrival Cities κατά του Ρατσισμού 2017- Σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου

Με στόχο την ενίσχυση της συνεργασίας με τους τοπικούς φορείς και την ενημέρωση για το τοπικό σχέδιο δράσης για τη διαχείριση της διαπολιτισμικότητας στη πόλη των Πατρών, η Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Πάτρας (ΑΔΕΠ ΑΕ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 18.00 - 20.00 στο αμφιθέατρο του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πάτρας.

Πρόκειται για εκδήλωση διάχυσης και προβολής του έργου URBACT III/ ARRIVAL CITIES και αποτελεί συνέχεια των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη δυναμική της διαπολιτσμικότητας στους άξονες της εκπαίδευσης, πολιτισμού, επιχειρηματικότητας, ίσων ευκαιριών. H συμμετοχή φορέων και ενδιαφερόμενου κοινού είναι πολύ σημαντική για το έργο. Ο γόνιμος διάλογος, η ανταλλαγή απόψεων και η διευρυμένη συνεργασία αποτελούν κεντρικά ζητούμενα για την κοινωνική συνοχή.

Υλικό για το έργο είναι ήδη αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ((http://urbact.eu/arrival-cities) και είναι διαθέσιμο σε όλους. Εκεί δίνεται και η δυνατότητα εγγραφής στο ενημερωτικό δελτίο και παρακολούθησης των δράσεων. Παράλληλα, το έργο είναι ενεργό με ομάδες στα κοινωνικά δίκτυα, στο facebook (Arrival Cities Network) και στο twitter (@arrivalcities) δίνοντας την ευκαιρία σε όποιον επιθυμεί να συμμετέχει ηλεκτρονικά, ενθαρρύνοντας την ευαισθητοποίηση και τη συνεργασία.

Το διακρατικό έργο ARRIVAL CITIES συντονίζεται από το Δήμο Amadora (Πορτογαλία), χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα URBACT III (2014-2020), στον άξονα 1.1.2 «Βελτίωση του σχεδιασμού αειφόρων στρατηγικών ανάπτυξης των πόλεων» και υλοποιείται από συνολικά δεκαμελές εταιρικό σχήμα φορέων από τη Λετονία, Ισπανία, Φιλανδία, Iταλία, Γαλλία, Γερμανία και Ελλάδα.

Ας σημειωθεί, ότι εκδήλωση της 19ης Μαρτίου 2017, εντάσσεται στις δράσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα κατά του Ρατσισμού 2017 που αποτελεί σημείο αναφοράς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.Η ΑΔΕΠ ΑΕ έχει διασυνδέσει το έργο ARRIVAL CITIES με τη δραστηριοποίηση της Πάτρας στο δίκτυο «ALDA: Ευρωπαϊκή Ένωση Τοπικής Δημοκρατίας» και στο δίκτυο «Διαπολιτισμικές πόλεις» του Συμβουλίου της Ευρώπης, ώστε να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή αξιοποίηση των προϊόντων του.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού 2017, πολυάριθμοι τοπικοί φορείς στους τομείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού, κοινωνίας των πολιτών (συμπεριλαμβανομένων των συλλόγων μεταναστευτικών κοινοτήτων) συμπράτουν οργανώνοντας δράσεις από κοινού, από το Σάββατο 18 Μαρτίου έως και την Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017. Η πρωτοβουλία αυτή φέρει τον τίτλο «Κανένα παιδί ξένο!» και περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικές δράσεις και πλήθος άλλων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.

Η φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας κατά του Ρατσισμού, ταιριάζει άρρηκτα με το περιεχόμενο του έργου ARRIVAL CITIES και αναμένεται η διασύνδεση αυτή να οδηγήσει σε πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα προβολής του.

(Πληροφορίες: Χρύσα Γεραγά, ΑΔΕΠ ΑΕ-Προϊσταμένη Προγραμματισμού & Δικτύωσης, Τοπική Συντονίστρια Πάτρας δικτύων FAIC, ALDA, ICC / Επιστημονική Υπεύθυνη ARRIVAL CITIES / email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. / τηλ: 2610-361743, 746).