(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ:Δωρεές στήριξης στον ογκολογικό ξενώνα "Ελπίδα"

Ο ογκολογικός ξενώνας ενισχύθηκε με 1000 ευρώ, μετά από δωρεά ασφαλιστικής εταιρείας στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής της ευθύνης. Η αναγκαιότητα τέτοιων προσφορών σε μια δομή που προσφέρει τόσο σημαντικό έργο στους ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους και δεν στηρίζεται από την πολιτεία, κρίνεται επιτακτική.

Η αυτόνομη λειτουργία του Ογκολογικού Ξενώνα «Η ΕΛΠΙΔΑ» εναπόκειται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος η οποία καλύπτει το κόστος της λειτουργίας του στο 100%. Και επίσης σε κατα καιρούς δωρεές σαν και αυτή που έγινε χθες από νεοεισερχόμενη στην τοπική αγορά ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δωρεές αναμένεται να παγιωθούν σε 2 των 1000 ευρώ και ετήσια βάση. Στην εκδήλωση - παρουσίαση παραβρέθηκαν και επίσης παρέλαβαν την επιταγή για τον ογκολογικό ξενώνα, ο περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Δριβίλας.

Στις 46 κλίνες του ογκολογικού ξενώνα, βρίσκουν καταφύγιο ανακούφισης καρκινοπαθείς από την ευρύτερη περιφέρεια οι οποίοι φιλοξενούνται για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Τα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του έχει καταγράψει πάνω από 15.000 διανυκτερεύσεις.

Πρόκειται για έναν ξενώνα δημόσιο, πρότυπο για όλη την Ελλάδα τον οποίο έχει υιοθετήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος. Παρ' ότι αρχικά προβλέπονταν η χρηματοδότησή του κατά το ήμισυ από την Πολιτεία αυτό δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα η Περιφέρεια να έχει επιφορτιστεί με το 100% του κόστους του. Και φυσικά στις όποιες δωρεές γίνονται κατα καιρούς.