ΑΘΗΝΑ:Εορτασμός της Εθνικής Επετείου στην παλαιά Βουλή σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου-ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ

Σήμερα 18 Μαρτίου 2017, ημέρα Σάββατο, η «ΠΑΓΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΕΝΩΣΗ» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, το Δήμο Αθηναίων, τον Δήμο Καλαβρύτων και πολλούς Φορείς και Συλλόγους, διοργανώνει Πανηγυρικό Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Αθήνα.

Ο Εορτασμός έχει θεσμοθετηθεί και συντελείται για πάνω από 80 έτη.

Η εκδήλωση στην Ιστορική Αίθουσα της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων θα ξεκινήσει μετά την είσοδο της Ιστορικής Σημαίας του Αγώνα.

Θα ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από τον Ομότιμο Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιντιάνα των ΗΠΑ κ Γεώργιο Σακελλαριάδη και εν συνεχεία διακεκριμένοι στις σπουδές τους Καλαβρυτινοί νέοι θα κάνουν παρουσίαση με γενικό τίτλο: «Η σημερινή ματιά των νέων στα μηνύματα του 1821»

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αποδοθούν τα Βραβεία του 5ου ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού Ζωγραφικής με τίτλο «Τα παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση», με φετινό θέμα «Οι γυναίκες στον Αγώνα».

Μετά το τέλος της θα ακολουθήσει στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη τιμητική κατάθεση στεφάνων.

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

10.35 - 10.50 Γενική προσέλευση

 

10.50 - 11.00 Προσέλευση Επισήμων, έναρξη Εορτασμού με αναγγελία της Κοσμήτορος της Π.Ε. κ. Χρονοπούλου.

 

11.05 Η Ιστορική Σημαία του Αγώνα εισέρχεται στο χώρο της Παλαιάς Βουλής.

 

11.10 Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως κ. Δημήτριο Βαρβιτσιώτη και παρουσίαση του επίσημου Ομιλητή.

 

11.20 Πανηγυρικός της ημέρας, από τον κ. Γεώργιο Σακελλαριάδη, Ομ. Καθηγητή Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Ιντιάνα ΗΠΑ, με θέμα : «Η διαχρονικότητα του Αγώνα του 1821 και τα μηνύματα του»

 

11.35 Παρουσιάσεις από διακεκριμένους Καλαβρυτινούς νέους με γενικό τίτλο : «Η σημερινή ματιά των νέων στα μηνύματα του 1821»

 

11.55 Απονομή βράβευσης στους πρωτεργάτες της «Αναπαράστασης Ορκωμοσίας των Αγωνιστών του 1821» σε αναγνώριση της συμβολής τους για τη διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης.

 

12.15 Ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 5ου Διαγωνισμού Ζωγραφικής «Τα Παιδιά ζωγραφίζουν για την Επανάσταση» με φετινό θέμα «Οι Γυναίκες στον Αγώνα του 1821» από την υπεύθυνη διεξαγωγής κ. Μπαλασοπούλου, Αντιπρόεδρο της Π.Ε. και Βράβευση των νικητών κάθε κατηγορίας.

 

13.05 - 13.45 Μετάβαση σε πομπή με τη Σημαία του Αγώνα στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και Κατάθεση Στεφάνων Τιμής από τον Πρόεδρο της Π.Ε. και τους Επισήμους.

 

13.45 Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων

 

13.50 Τέλος του Πανηγυρικού Εορτασμού του 2017 για την Εθνική Επέτειο του 1821.