ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ:Ένστολοι Πάτρας και Αιγίου τιμούνται από Αμβρόσιο-ΣΗΜΕΡΑ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ

Αυτή την  Κυριακή 5η Μαρτίου 2017, ημέρα κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την αναστήλωση των Ιερών Εικόνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Αμβρόσιος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης θα τιμήσει διά την προσφορά τους:

1) Τον Εντιμότατο Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. κ. Δημήτριο Κυριακουλόπουλο, Λιμενάρχη Πατρών, τα Στελέχη και το Προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, διότι την 5η Φεβρουαρίου ε.ε. εκτελούντες το καθήκον τους, κατόπιν ελέγχου σε διερχόμενο πλοίο, κατέσχεσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών και συνέλαβαν τους υπαιτίους.

2) Τους Αρχικευλευστές του Α΄ Λιμενικού Σταθμού Ρίου κ.κ. Σταμάτιο Λέκκα και Θωμά Τσονάκα, καθώς και τον Ναύτη πληρώματος του πλοίου ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ κ. Στέφανο Φαγιάννη, οι οποίοι την 4η Φεβρουαρίου 2017 έσπευσαν να διασώσουν μια 52χρονη γυναίκα που κινδύνευσε από πνιγμό στα νερά του Πατραϊκού κόλπου.

3) Τον κ. Ιωάννη Νικολακόπουλο, Αρχιφύλακα του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, ο οποίος την 30η Αυγούστου 2016 εν ώρα υπηρεσίας και εκτελώντας τα καθήκοντά του, τραυματίσθηκε σοβαρά από επίθεση συμπολίτη μας, θέτοντας σε κίνδυνο την ζωή του.

Ως ελάχιστο αντίδωρο η τοπική μας Εκκλησία θα τιμήσει τους ανωτέρω διά την αυτοθυσία και προσφορά τους στην κοινωνία και τον άνθρωπο.