(ΦΩΤΟ)-ΤΕΜΕΝΗ:Κίνηση αθνρωπιάς του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Αιγίου-ΜΕ "ΧΑΜΟΓΕΛΟ"

Το εγχείρημα ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίστηκε και φέτος με ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία. Μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου και του Εσπερινού Γενικού Λυκείου Αιγίου, έχοντας συγκεντρώσει μεγάλο αριθμό τροφίμων και άλλων αναλώσιμων ειδών και κυρίως με… πλεόνασμα αγάπης για τον συνάνθρωπο και ιδίως για τα παιδιά, επισκέφθηκαν το σπίτι του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Τέμενη Αιγίου, τα παρέδωσαν και ενημερώθηκαν για το σπουδαίο έργο που επιτελεί!

Όπως μετέφεραν στo Protionline.gr η διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου Θεοδώρα Κίτσου και η διευθύντρια του Εσπερινού ΓΕΛ Αιγίου Παναγιώτα Πολιτοπούλου, ήταν μία κίνηση που προέκυψε από το ίδιο το ενδιαφέρον των μαθητών, οι οποίοι, παρότι έχουν αυξημένες υποχρεώσεις (οι περισσότεροι είναι ενήλικες, εργάζονται και πηγαίνουν και στο σχολείο), νιώθουν την ανάγκη να βοηθήσουν από το υστέρημά τους. Μάλιστα, όπως έκαναν γνωστό, εδώ και μέρες επικοινώνησαν με τους υπεύθυνους του «Χαμόγελου» προκειμένου να τους ενημερώσουν για τα είδη που χρειάζεται το σπίτι της Τέμενης. Έτσι, συγκέντρωσαν τρόφιμα, πάνες κι άλλα αναλώσιμα είδη που έχουν ανάγκη τα παιδιά.

Το πρωί της Παρασκευής 23 Δεκεμβρίου, οι δύο διευθύντριες, εκπαιδευτικοί και μαθητές των δύο σχολείων, κατέφθασαν στο σπίτι του «Χαμόγελου», έχοντας γεμίσει με πράγματα ένα επαγγελματικό αυτοκίνητο. Εκεί έγιναν δεκτοί με μεγάλο ενθουσιασμό από την εκπαιδευτικό, φιλόλογο, υπεύθυνη από την 1η Ιανουαρίου, του σπιτιού, Δώρα Τριανταφυλλοπούλου. Συγκεκριμένα, η κ. Τριανταφυλλοπούλου τούς δέχθηκε στο σαλόνι του σπιτιού, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη λειτουργία του, για τις ανάγκες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, γευόμενοι ταυτόχρονα τα κεράσματα που τους προσφέρθηκαν, μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα.

Όπως τόνισε, αυτή τη στιγμή στο σπίτι ζουν 35 παιδιά, από 2 έως 18 ετών. ΄΄Έχουμε την αγωνία να καλύπτουμε τις ανάγκες των παιδιών όχι μόνο υλικά αλλά και συναισθηματικά. Βεβαίως έχουμε ανάγκη την γενναιοδωρία του κόσμου για να μπορέσουμε να σταθούμε. Ευτυχώς, η τοπική κοινωνία έχει «αγκαλιάσει» το «Χαμόγελο του Παιδιού» και δεχόμαστε προσφορές όχι μόνο τις γιορτές αλλά και όλο το χρόνο΄΄, επισήμανε η κ. Τριανταφυλλοπούλου. Ερωτηθείσα δε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν αλλά και τις χαρές που λαμβάνουν οι άνθρωποι του «Χαμόγελου», η κ. Τριανταφυλλοπούλου είπε ότι το έργο του Οργανισμού που καλύπτει την ανεπάρκεια του κράτους σε αυτό τον τομέα, μόνο εύκολο δεν είναι και τα χρήματα που χρειάζονται είναι πολλά, ωστόσο, ως τώρα στηρίζεται από την έμπρακτη αγάπη της κοινωνίας. ΄΄Προσπαθούμε να καλύπτουμε τις ανάγκες κάθε παιδιού εξατομικευμένα΄΄, όπως τόνισε, ενώ σε ό,τι αφορά τις χαρές ανέφερε πως η μεγαλύτερη είναι η αγκαλιά και η αγάπη που δέχονται από τα παιδιά. ΄΄Πώς να μην είμαστε χαρούμενοι όταν μοιράζονται τις καθημερινές χαρές τους μαζί μας κι όταν τα βλέπουμε να εντάσσονται ομαλά στο κοινωνικό σύνολο, να αριστεύουν στα σχολεία τους, να σπουδάζουν και να διαπρέπουν στην κοινωνία;΄΄, πρόσθεσε.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ορισμένοι από τους μαθητές – επισκέπτες του σπιτιού, εξέφρασαν την επιθυμία να ενταχθούν στο δυναμικό των εθελοντών του «Χαμόγελου» για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Τέλος, η κ. Τριανταφυλλοπούλου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τα δύο σχολεία για την πρωτοβουλία τους και τα είδη που παρέδωσαν στο σπίτι, βοηθώντας έτσι στο να… διατηρηθεί το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA