Δικαιολογίες τέλος! Το παραλιακό μέτωπο ολοταχώς προς του Πατρινούς!

 

 

 

 

Τα ψέματα τελείωσαν. Ήρθε επιτέλους η ώρα οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξη και το θαλάσσιο μέτωπο να δοθεί στους πολίτες. Παλινωδίες, ψεύτικες υποσχέσεις και… κομματικά συμφέροντα, κρατούσαν τους Πατρινούς μακριά του και αυτό στην τύχη του… να έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο πάρκινγκ.

 

Το λιμάνι της Πάτρας! Το λιμάνι της Πάτρας! Το στολίδι της! Ένα από τα πιο όμορφα λιμάνια της χώρας και σήμα κατατεθέν της Αχαϊκής πρωτεύουσας. Αυτό που κάποτε έσφιζε από ζωή και αποτελούσε το διαμετακομιστικό κέντρο της Δυτικής Ελλάδος και της Δυτικής Ευρώπης.

 

Η όαση δροσιάς, ομορφιάς και οικονομικής ανάπτυξης ερήμωσε… οικιοθελώς… για χάρη λίγων, αλλά αρεστών.

 

Οι οιωνοί πλέον καλύτεροι, μετά την πρόσφατη συνάντηση του Δημάρχου Πατρέων, Κώστα Πελετίδη με τον Υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα.

 

Ελπίζω, παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν, να υπάρξει λύση -όπως και φαίνεται-  με την οριστική του χρήση από τους Πατρινούς να είναι προ των πυλών.

 

Εάν δε, εφαρμοσθούν στην πράξη οι προστάσεις του Υπουργείου, αλλά και αυτές του Δήμου, η αναγέννησή του όχι μόνο είναι σίγουρη, αλλά θα αποτελέσει πόλο έλξης, επιχειρηματικότητας, φρεσκάδας και ανάπτυξης, που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος μας..

 

Εύχομαι να υπάρξει αγαστή συνεργασία μεταξύ Υπουργείου και Δήμου, ώστε η διεκδίκηση ετών, όχι μόνο να πάρει σάρκα και οστά, αλλά και να μετεξελιχθεί ολόκληρη η έκταση σε όσα πιο πάνω αναφέραμε!

 

Να θυμόμαστε όμως όλοι… δικαιολογίες πια δεν υπάρχουν… για κανέναν… και πολύ περισσότερο για την κυβέρνηση… έχουν καταρριφθεί πανηγυρικά!