ΠΑΤΡΑ:Παράθυρο από ΕΕ στο εμπορικό λιμάνι-ΘΕΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ

 

 

 

 

Τη χαλάρωση των κανόνων για τις δημόσιες επενδύσεις στα λιμάνια και τα περιφερειακά αεροδρόμια της ΕΕ ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εξέλιξη η οποία μπορεί να επιφέρει θετικές εξελίξεις για την Πάτρα.

Με βάση τους νέους κανόνες, τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης μπορούν τώρα να πραγματοποιούν δημόσιες επενδύσεις ύψους έως και 150 εκατ. ευρώ σε θαλάσσιους λιμένες και έως και 50 εκατ. ευρώ σε λιμένες εσωτερικής ναυσιπλοΐας, χωρίς προηγούμενο έλεγχο εκ μέρους της Επιτροπής.

Ο κανονισμός επιτρέπει στις δημόσιες αρχές και την κάλυψη ορισμένων δαπανών.

Είναι ενδεικτικό ότι με την δημοσιοποίηση της απόφασης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠΑ Νίκος Κοντοές σχολίασε: «Ισως, η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποδειχθεί ευεργετική και για το εμπορικό τμήμα του νέου λιμανιού της Πάτρας, καθώς δίνεται πλέον η ευχέρεια να χρηματοδοτηθεί εν όλω η εν μέρει από δημόσιες επενδύσεις!».

Να σημειωθεί ότι εμπορικό τμήμα του νέου Λιμένα Πατρών είναι ώριμο από πλευράς μελετών και αδειών, ωστόσο, δεν έχει προς το παρόν ενταχθεί σε κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης, αφού δεν συμπεριελήφθη στο «Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων Μεταφορών 2014-2025» που συντάχθηκε και υποβλήθηκε στην ΕΕ το Νοέμβριο του 2014, γιατί δεν πληρούσε τους όρους κόστους - οφέλους.

Τους τελευταίους μήνες όμως, παρατηρείται μια έντονη αναθέρμανση του θέματος, με τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει κατά την τελευταία του επίσκεψη στην Πάτρα ότι ακόμα και μέσα στο 2017 είναι δυνατόν να υπάρξουν θετικές εξελίξεις, με την ένταξη του έργου στο στρατηγικό σχέδιο επενδύσεων για τα λιμάνια κατά τη φάση της αναθεώρησης.

 

ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΑΡΑΞΟΥ

Η απόφαση της ΕΕ θα μπορούσε να λειτουργήσει θετικά και για το αεροδρόμιο Αράξου, καθώς με βάση τους νέους κανόνες, τα κράτη-μέλη θα μπορούν να πραγματοποιούν δημόσιες επενδύσεις και σε περιφερειακούς αερολιμένες, με κίνηση μικρότερη από 3 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως, χωρίς προηγούμενο έλεγχο εκ μέρους της Επιτροπής.

Με τον τρόπο αυτό, εκτιμάται ότι θα διευκολυνθούν οι δημόσιες επενδύσεις σε περισσότερους από 420 αερολιμένες σε ολόκληρη την ΕΕ που αντιπροσωπεύουν περίπου το 13% της εναέριας κυκλοφορίας.

Επίσης, ο νέος κανονισμός επιτρέπει στις δημόσιες αρχές την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των μικρών αερολιμένων με κίνηση έως 200.000 επιβάτες ετησίως. Αυτοί οι μικροί αερολιμένες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των αερολιμένων στην ΕΕ, αλλά μόνο το 0,75 % της εναέριας κυκλοφορίας. Μολονότι αυτοί οι μικροί αερολιμένες μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στη συνδεσιμότητα μιας περιοχής, δεν είναι πιθανό να νοθεύσουν τον ανταγωνισμό στην ενιαία αγορά της ΕΕ, εκτιμά η Επιτροπή.