ΠΑΤΡΑ:Μεγάλη συμμετοχή στην δεντροφύτευση του Δήμου

Νέα όψη αποκτά το Νότιο Πάρκο της Πάτρας με τα δέντρα να κυριαρχούν στην παραθαλάσσια έκταση που αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες Πατρινούς. Αυτό το Σάββατο στις 9 το πρωί ο Δήμος διοργανώνει εθελοντική δεντροφύτευση στο χώρο με σκοπό να φυτευτούν πάνω από 1500 δέντρα και θάμνοι. O Δήμος έχει απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής σε σχολεία, συλλόγους και φορείς για το Σάββατο και ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

 

Τα δέντρα που θα φυτευτούν (πεύκα, αλμιρίκια, πικροδάφνες και θάμνοι), είναι από τα Κηπάρια του Δήμου και από το Δασαρχείο της Πάτρας.

 

Παράλληλα, όποιος πολίτης επιθυμεί, όπως είπε ο κ. Πελεκούδας, θα μπορεί να φυτεύσει το δικό του δέντρο.

 

Στόχος της δημοτικής Αρχής είναι η δεντροφύτευση του Σαββάτου να έχει χαρακτήρα γιορτής για την πόλη και για το λόγο αυτό, τα χορευτικά συγκροτήματα του Πολιτιστικού Οργανισμού θα συμμετέχουν στην εκδήλωση.

 

Νέες παρεμβάσεις στο χώρο

 

Παράλληλα, ο Δήμος Πατρέων προγραμματίζει και άλλες παρεμβάσεις στο Νότιο Πάρκο με στόχο την αναψυχή και την άθληση των πολιτών. Όπως είπε στη συνέντευξη ο προϊστάμενος Πρασίνου Παναγιώτης Κωστόπουλος, ήδη στο χώρο έχουν τοποθετηθεί και λειτουργούν τουαλέτες, ενώ το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν δυο γήπεδα μπάσκετ και ένα μπιτς βόλει.

 

Παράλληλα, από τα συνεργεία του Δήμου θα δημιουργηθεί χώρο με χωμάτινα παιχνίδια για τα παιδιά.

 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κωστόπουλος το Νότιο Πάρκο της Πάτρας αποτελεί πρωτοποριακή παρέμβαση για όλη τη χώρα, δεδομένου ότι δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τις υπηρεσίες του Δήμου με υλικά και μέσα που υπήρχαν «ξεχασμένα»  στις αποθήκες.