ΠΑΤΡΑ:"Αδιόρθωτοι και παλεύουν μόνο για τις καρέκλες"-Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

 

 

 

Ανικανότητα και επικινδυνότητα καταλόγισε στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, επισκεπτόμενος την Πάτρα για την εκδήλωση της ΝΟΔΕ Αχαΐας. Πρόβλεψε σύντομα εκλογές, τονίζοντας ότι η προσφυγή στην κάλπη είναι μέρος της λύσης του προβλήματος.

Ο γραμματέας περιέγραψε σε αδρές γραμμές το πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας των καθυστερήσεων στο κλείσιμο της αξιολόγησης. «Είναι αδιόρθωτοι…» υποστήριξε και πρόσθεσε ότι τα κυβερνητικά στελέχη παλεύουν για να διατηρηθούν στις καρέκλες της εξουσίας.

Αναφέρθηκε στην μεταβολή του πολιτικού σκηνικού, όπως προκύπτει από τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που φέρνουν τη ΝΔ να προηγείται με διαφορά περίπου 16 μονάδων, έναν μόλις χρόνο μετά την ανάληψη της ηγεσίας του κόμματος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επεσήμανε ότι η μεταβολή οφείλεται στη σκληρή δουλειά, τη συνέπεια και την πίστη ότι η Ελλάδα πρέπει να ξαναβρεί τον δρόμο της.

«Εδωσε ζωηρή περπατησιά στο κόμμα και την κοινωνία…» υπογράμμισε ο Λ. Αυγενάκης και μίλησε για την έμπνευση που έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης στα στελέχη της ΝΔ και στους πολίτες.

Ο Λ. Αυγενάκης τόνισε ότι η ΝΔ βρίσκεται σε εκλογική ετοιμότητα , τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης όσο και σε αυτό των κομματικών οργανώσεων. Πρόσθεσε ότι η νίκη για τη ΝΔ δεν θα είναι ένα μεγάλο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά να επανέλθει η χώρα στην κανονικότητα. Αναφέρθηκε στην ανανέωση που επιχειρεί στην πράξη ο Κ. Μητσοτάκης στο κομματικό οργανόγραμμα, αλλά και στα ψηφοδέλτια. Επανέλαβε ότι οποιοδήποτε στέλεχος επιθυμεί μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΝΔ. Εχουν ήδη υποβάλει αίτηση περί τα 2.500 στελέχη και έχουν αξιολογηθεί περίπου 600 βιογραφικά.

Τον τελευταίο λόγο θα έχει ο πρόεδρος του κόμματος και σ' αυτό το σημείο ο γραμματέας της ΝΔ επεσήμανε ότι κανείς δεν μπορεί να αυτό-χρίζεται υποψήφιος βουλευτής. «Αρμόδιος για τα ψηφοδέλτια είναι μονάχα ο Πρόεδρος του κόμματός μας. Ουδείς άλλος έχει δικαίωμα, ούτε φυσικά εξουσιοδότηση, να δώσει χρίσματα, να μοιράσει γαλόνια ή να κάνει επιλογές. Η διαδικασία είναι γνωστή, απολύτως διάφανη, και την τελική ευθύνη την έχει μονάχα ο Κ. Μητσοτάκης…».

πηγη:pelop.gr