(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ:Κατολισθήσεις και μεγάλες καταστροφές σε καλλιέργειες-ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

 

 

 

 

 

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές περιοχές του Δήμου Δυτικής Αχαΐας (Σανταμέρι, Πόρτες κ.α.).Η χθεσινή ημέρα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη καθώς σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Θανάση Ραυτακόπουλο, 10 απορριμματοφόρα του Δήμου εγκλωβίστηκαν στο διαμέρισμα του Φλόκα, καθώς και ΙΧ σε Πόρτες και Σανταμέρι, λόγω της πυκνής χιονόπτωσης. Ωστόσο τα οχήματα απεγκλωβίστηκαν με τον εκχιονισμό των δρόμων.

 

Ο Θανάσης Ραυτακόπουλος επισημαίνει ότι σήμερα στα ορεινά συνεχίζεται η χιονόπτωση ενώ στα πεδινά εκδηλώνονται βροχές.Ο χιονιάς ωστόσο αφήνει πίσω του προβλήματα ιδιαίτερα στις καλλιέργειες και σήμερα στη 1.30 στο Δημαρχείο, στην Κάτω Αχαΐα συνεδριάζει εκτάκτως το τοπικό Συντονιστικό όργανο με τη συμμετοχή των εμπλεκομένων φορέων.

 

Οι φράουλες στα θερμοκήπια, τα εσπεριδοειδή, οι ελιές, οι πατάτες, τα σιτηρά έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι κτηνοτρόφοι. Χρειαζόμαστε βοήθεια ως Δήμος για να βοηθήσουμε κι εμείς με τη σειρά μας τους παραγωγούς. Επιπλέον λόγω της κακοκαιρίας σε ορεινά διαμερίσματα σημειώθηκαν κατολισθήσεις, ενώ έσπασαν αγωγοί ύδρευσης".

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΠΗΓΗ:TheBest