ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ:Κλειστά τα σχολεία και σήμερα Τετάρτη-ΛΟΓΩ ΧΙΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία του Δήμου Καλαβρύτων, για τρίτη ημέρα,  αυτή την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας που πλήττει την περιοχή.

Η μετακίνηση των μαθητών, προς και από τα σχολεία, παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες, καθώς τα δρομολόγια των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Ν. Αχαΐας, με τα οποία μετακινείται η πλειοψηφία των μαθητών, δεν πραγματοποιούνται, ακόμη, ενώ και η μεταφορά των μαθητών με τα ΤΑΞΙ, παρουσιάζει μεγάλες δυσκολίες. Οι χαμηλές θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους -10 βαθμούς έχουν μετατρέψει τους χώρους των σχολικών μονάδων κυριολεκτικά σε παγοδρόμια, με αποτέλεσμα να καθίσταται επισφαλής η ασφάλεια των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Η απόφαση ελήφθη, ύστερα και από τη σύμφωνη γνώμη των διευθυντών των σχολικών μονάδων, από τον Προέδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων και Προέδρου των Σχολικών Επιτροπών κ. Νικολάου Μαγκαφά, υπευθύνου του Δήμου Καλαβρύτων για τα θέματα παιδείας.

Οι μαθητές, οι γονείς τους και οι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να ενημερώνονται καθημερινά από τις ανακοινώσεις του Δήμου σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων κατά τις επόμενες ημέρες.