Ο Καμμένος εξυμνεί τον Καραμανλή και τα βάζει με όλους

 

 

 

Επίθεση κατά πάντων εξαπολύει σε άρθρο του στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

 

Με τίτλο «Η παράταξη που υπηρέτησα έχει άλλες αξίες» ο κ. Καμμένος στο άρθρο ρίχνει τα πυρά του εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Άδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, ενώ ταυτόχρονα αποθεώνει τον Κώστα Καραμανλή τονίζοντας ότι σήμερα «ουδείς δικαιούται να μιλήσει για δόλο, ακόμα και για τις κυβερνητικές αστοχίες» της περιόδου διακυβέρνησης του πρώην Πρωθυπουργού. Αντίθετα, σημειώνει ο υπουργός Άμυνας, «η συνολική περίοδος της παράταξης υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή σήμερα γνωρίζει πολυεπίπεδη δικαίωση».

 

 

 

«Δικαίωση που φυσικά τρομάζει όλους αυτούς που σήμερα συνεργάζονται με όσους πλήγωσαν την πατρίδα και την παράταξη και, αντί να απολογούνται για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει η παράταξη ακριβώς επειδή οι ίδιοι πρόδωσαν αυτόν τον κώδικα αξιών, εξαπολύουν επιθέσεις πολιτικού φαρισαϊσμού», γράφει ο κ. Καμμένος, ενώ συνεχίζει φέρνοντας ως παράδειγμα την υπόθεση των υποβρυχίων το 2000! «Μίλησα τότε για τον Λιακουνάκο και τους λοιπούς που σήμερα δικάζονται, από το βήμα της Βουλής, με ονοματεπώνυμα. Δέχτηκα λυσσαλέες επιθέσεις από όλο το σύστημα της διαπλοκής που συγκάλυψε τη ληστεία του δημόσιου πλούτου επί κυβέρνησης Σημίτη. Μιλάμε για τα ίδια έντυπα που τότε παρουσίαζαν τον Κώστα Καραμανλή ως "Ντόλι" και εμένα ως συνωμοσιολόγο».

 

Στο στόχαστρό του μπαίνει και ο Σταύρος Ψυχάρης τον οποίο όμως δεν κατονομάζει. Συγκεκριμένα γράφει: «Σήμερα αποδεικνύεται ότι τα κλεμμένα δεν πήγαιναν μόνο στις τσέπες των Τσοχατζόπουλων και των Σμπώκων, αλλά και σε λογαριασμούς μεγαλοεκδοτών που σήμερα διώκονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Μεγαλοεκδοτών που σήμερα εμφανίζονται ως η "φωνή της παράταξης", της παράταξης που κατηγορούσαν επί χρόνια, οδηγώντας τον πρώην πρωθυπουργό να μιλήσει για "νταβατζήδες". Κι όμως, ο υιός του εκδότη που πρωτοστάτησε στον πόλεμο κατά του Καραμανλή εξελέγη βουλευτής με τη ΝΔ του Σαμαρά!».

 

Στο στόχαστρο του υπουργού Άμυνας μπαίνει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη: «Το 2005, όταν η κυβέρνηση Καραμανλή αποφάσισε την πρώτη εξεταστική για τα εξοπλιστικά, ο κύριος Βενιζέλος δήλωνε ψευδώς στη Βουλή ότι οι "μαύροι" λογαριασμοί Τσοχατζόπουλου ήταν… αριθμοί τηλεφώνων. Με αυτόν τον Βενιζέλο συνεργάστηκε ο κύριος Σαμαράς που, ενώ προεκλογικά δήλωνε ότι θα έκανε εξεταστική για τη συμφωνία Βενιζέλου – Σάφα, μετεκλογικά ξέπλυνε τον κυβερνητικό εταίρο του με νόμο (…) Το 2009, όταν η Ακροδεξιά πλαγιοκοπούσε την παράταξη με ύβρεις και συκοφαντίες για τον Κώστα Καραμανλή προς όφελος του Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο φυσικά στήριξε μετεκλογικά μαζί με την κυρία Μπακογιάννη, ο Κώστας Καραμανλής είχε δηλώσει ξεκάθαρα ότι "δεν συνομιλώ με τα άκρα". Θυσίασε, δηλαδή το προσωπικό πολιτικό συμφέρον του προκειμένου να τηρήσει τον κώδικα ηθικής της παράταξης. Σήμερα, οι ίδιοι άνθρωποι που πολέμησαν λυσσαλέα τον Κώστα Καραμανλή βρίσκονται σε ηγετικές θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, μετατρέποντας την παράταξη σε ένα ετερόκλητο συνονθύλευμα ευκαιριακών καιροσκόπων που δεν έχει ως συνεκτικό κρίκο τον κώδικα ηθικής, αλλά τη μανία της εξουσίας για εξυπηρέτηση συμφερόντων και τα παιχνίδια εκβιασμών!».

 

Ειδικότερα για την κ. Μπακογιάννη, ο κ. Καμμένος γράφει στο άρθρο του για την υπόθεση του 1 εκατομμυρίου ευρώ του Ισίδωρου Κούβελου, μία υπόθεση για την οποία όπως λέει χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκε προεκλογικά και «μετεκλογικά "εξαφανίστηκε", αφού φυσικά έδωσε τα διαπιστευτήριά της στον Σαμαρά». Στη βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργό αποδίδει «συμπλεγματική συμπεριφορά» προς τους ΑΝΕΛ γιατί «το δικό της κόμμα αποδοκιμάστηκε έμπρακτα στις εκλογές» και κάνει λόγο για «περίεργο ρόλο στην ιστορική στιγμή του βέτο στο Βουκουρέστι». Ταυτόχρονα της αποδίδει «τεράστιες ευθύνες για τη συγκάλυψη του σκανδάλου της Siemens με τη φυγή βασικών υπόπτων», ενώ κάνει λόγο για κάποιους που προσπαθούν να κρύψουν τους "σκελετούς" που έχουν στις ντουλάπες τους. «Ε, λοιπόν, τέτοιους σκελετούς εγώ δεν έχω, δεν εκβιάζομαι», γράφει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ.

 

«Η παράταξη που εγώ υπηρέτησα», τονίζει, δεν θα συγκάλυπτε ποτέ το σκάνδαλο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ, δεν θα επιχειρούσε πολλάκις να βάλει στο αρχείο το σκάνδαλο των CDs, δεν θα φιλοξενούσε ποτέ στις τάξεις της τον υιό Παπαντωνίου.

 

«Τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, την αποτελείωσαν αυτοί που άνοιξαν την "κερκόπορτα" στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, αυτοί που ο Καραμανλής αποκαλούσε "άκρα" και δεν δεχόταν να συζητήσει μαζί τους. Την αποτελείωσαν αυτοί που επανέφεραν τους ακραίους νεοφιλελεύθερους, τους οποίους ο Καραμανλής είχε διαγράψει», γράφει στο τέλος του άρθρου του και γράφει ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνας γεννήθηκαν «από 10 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας" και από ιστορικά στελέχη του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ «τα οποία δεν δέχτηκαν ότι "τις σημαίες τις παίρνει ο αέρας" και πίστεψαν στον Ανδρέα Παπανδρέου, που στις μεγάλες κρίσεις άσκησαν υπερήφανη εθνική πολιτική και ξεκαθάρισε ότι "η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες"».