Πλατύ Ημαθίας: Ληστεία στον ΟΣΕ με λεία μόλις... 29 ευρώ

 

Για δεύτερη φορά μέσα σε κάτι λιγότερο από δυόμισι μήνες, άγνωστοι κακοποιοί έβαλαν στο στόχαστρό τους το χρηματοκιβώτιο των γραφείων του Ο.Σ.Ε. στο Πλατύ Ημαθίας. Όμως, ούτε αυτή τη φορά ευοδώθηκαν τα σχέδιά τους, παρ’ όλο που εξουδετέρωσαν τον φύλακα.

 

Ήταν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν οι τέσσερις ληστές ακινητοποίησαν τον υπάλληλο της εταιρείας σεκιούριτι, τον έδεσαν χειροπόδαρα και παραβίασαν με την ησυχία τους το χρηματοκιβώτιο του Οργανισμού. Η έκπληξη που τους περίμενε, ωστόσο, ήταν οδυνηρή καθώς μέσα υπήρχαν μόλις… 29 ευρώ! Έτσι, έφυγαν άπρακτοι και αναζητούνται από τους άνδρες του τοπικού αστυνομικού τμήματος και την Ασφάλεια Αλεξάνδρειας.

 

Την ίδια ώρα (3 τα ξημερώματα) στις 9 Ιανουαρίου, γύρω στα οκτώ άτομα είχαν φτάσει με δύο αυτοκίνητα στα εκδοτήρια εισιτηρίων του ίδιου σιδηροδρομικού σταθμού και είχαν «σηκώσει» ολόκληρο το χρηματοκιβώτιο! Όμως, τους αντιλήφθηκε ο φύλακας που ειδοποίησε την Αστυνομία και ξεκίνησε ανθρωποκυνηγητό. Τότε, οι δράστες εγκατέλειψαν το χρηματοκιβώτιο έξω από τον σταθμό και εξαφανίστηκαν.