Εαρινές εκδηλώσεις Μουσείου Επιστημών και Τεχνολογίας

Το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών δραστηριοποιείται από το 2001 φέρνοντας κοινό, φοιτητές και παιδιά σε επαφή με την τεχνολογία.

Δράσεις με περιεχόμενο όχι μόνο την τεχνολογία αλλά και θέματα όπως ο αθλητισμός, ο εθελοντισμός και η τέχνη σε συνδυασμό πάντα με την τεχνολογική ανάπτυξη, έχουν λάβει χώρα στο Μουσείο με μεγάλη επιτυχία.
Στο χώρο του Μουσείου φιλοξενούνται επίσης μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις.

Αυτή την περίοδο στο Μουσείο υπάρχει μόνιμη έκθεση με θέμα τις τηλεπικοινωνίες και περιοδική έκθεση με θέμα τον αθλητισμό (έως την Παρασκευή 26 Απριλίου).
Η δράση του ΜΕΤ επεκτείνεται και με εκδηλώσεις για γεγονότα όπως η Γιορτή της Γαλλοφωνίας, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας και η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων. Οι εκδηλώσεις παρουσιάζονται στο ευρύχωρο αμφιθέατρο του Μουσείου.

Στο πλαίσιο των εορτασμών της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων και της Διεθνούς Ημέρας Τηλεπικοινωνιών (συνεργασία ΜΕΤ, Τμήμα Πολιτιστικών Θεμάτων Πρωτοβάθμιας, Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΤΕ), στις 19 Μαΐου μαθητές πρωτοβάθμιας μαζί με τους δασκάλους  τους θα ακούσουν ιστορίες των συνταξιούχων του ΟΤΕ γύρω απο τη λειτουργία των τηλεφώνων και θα ενεργοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους με ζωγραφική και δραστηριότητες όπως παντομίμα, παιχνίδια, μικρές θεατρικές παραστάσεις.

Με αφορμή επίσης τον εορτασμό Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση των τριών δικτύων σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με κέντρο το ΜΕΤ, στις 12 Μαΐου. 
Οι μαθητές που συμμετείχαν στα δίκτυα μαζί με τους καθηγητές τους εκθέτουν τα έργα τους και παρουσιάζουν τη δουλειά τους.

Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με συναυλία τζάζ από τον κιθαρίστα Βασίλη Τζιατζιά, ευγενική προσφορά του Ωδείου Φ. Νάκας. Η εκπληκτική δουλειά που γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο είναι η επιβεβαίωση της άποψης οτι μια επίσκεψη στο ΜΕΤ αξίζει.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε: https://www.facebook.com/pages/Museum-of-Science-and-Technology/109823479058588