ΠΑΤΡΑ:«Φεστιβάλ Ιταλικού σινεμά»-Έως σήμερα 10 Απριλίου

Το Πολιτιστικό Σωματείο « ο ΦΑΡΟΣ » - Associazione Culturale "il Faro" οργανώνει για 3η συνεχόμενη χρονιά το φεστιβάλ Ιταλικού σινεμά, συνταγμένο από τον ΑΙΑΛ και στις δραστηριότητες του Δικτύου Πολιτιστικής Συνεργασίας, το οποίο, με την αιγίδα και την βασική συνεισφορά του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών, φέρνει στην Ελλάδα τέσσερεις (4) ταινίες.

Το Φεστιβάλ, θα παρουσιαστεί στη Λέρο, στην Πάτρα, στην Μεσσήνη, στα Χανιά, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη, στην Ιταλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους με την επιμέλεια του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.

Το φετινό φεστιβάλ είναι αφιερωμένο σε έναν από τους πιο γνωστούς σύγχρονους Ιταλούς σκηνοθέτες, τον «Πούπι Αβάτι» "PUPI AVATI".

Πάτρα:«Φεστιβάλ Ιταλικού σινεμά, Απρίλιος 2017»

Πρόκειται για μια δημιουργικότατη προσωπικότητα της ιταλικής κινηματογραφικής παραγωγής. Προσεγγίζει την τρίτη ηλικία κατακτώντας μια καλλιτεχνική ωριμότητα αποδεδειγμένη από αυτή την συλλογή τελευταίων ταινιών δραματικού ύφους εκφρασμένες όμως με ανάλαφρο άγγιγμα και μεγάλη ευαισθησία.

Θέμα του οι «ανθρώπινες αδυναμίες» που ενώνουν κάτω από διαφορετικές μορφές όλους τους πρωταγωνιστές των ιστοριών.

Χορηγός επικοινωνία «Radi©Atene»

Στην Πάτρα, με την πολύτιμη και σημαντική συνεργασία του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων, οι ταινίες θα προβληθούν

στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Αγοράς Αργύρη, ώρα: 19.00 - Είσοδος Ελεύθερη.

Πρόγραμμα Προβολών

 

Δευτέρα 3 Απριλίου Una sconfinata giovinezza Μια άπειρη νεότητα

Τετάρτη 5 Απριλίου La seconda notte di nozze Η δεύτερη νύχτα γάμου

Κυριακή 9 Απριλίου Il papà di Giovanna Ο μπαμπάς της Τζοβάνα

Δευτέρα 10 Απριλίου Un ragazzo d'oro Ένα χρυσό παΐδι