ΑΙΓΙΟ:Με την ταινία «Ο κλέψας του κλέψαντος» θα κλείσει σήμερα τη φετινή σεζόν της η Κινηματογραφική Λέσχη

Η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου, την Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 9μ.μ., στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων» θα προβάλει την ταινία «Ο κλέψας του κλέψαντος».

 

Η κλασσική κωμωδία του 1958 σε ψηφιακή επανέκδοση, επιλέχθηκε σε ψηφοφορία από τα μέλη και τους φίλους της λέσχης, για να κλείσει την φετινή πρώτη σεζόν μετά την επανίδρυση της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου.

 

Μια συμμορία μικροαπατεώνων, που περιφέρεται στα λαϊκά περίχωρα της Ρώμης, προετοιμάζεται για ένα μεγάλο κόλπο, τη ληστεία ενός ενεχυροδανειστηρίου. Είναι, όμως, τόσο γκαφατζήδες που φεύγουν με μοναδική λεία μια κατσαρόλα με μακαρονάδα.

 

Χαρακτηριστική γλυκόπικρη κωμωδία της μεγάλης ιταλικής κινηματογραφικής σχολής, ένα μείγμα Commedia dellΆrte και νεορεαλισμού που «γέννησε» μια ολόκληρη σειρά ταινιών, οι οποίες «γέμισαν» τις αίθουσες όλης της Ευρώπης με δεκάδες παραγωγές για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Ιταλία, 1958

 

Σκηνοθεσία: Μάριο Μονιτσέλι. Πρωταγωνιστούν: Βιτόριο Γκάσμαν, Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Τοτό, Κλαούντια Καρντινάλε, Ρενάτο Σαλβατόρι. Διάρκεια: 111 λεπτά.

 

Διάθεση εισιτηρίων - εγγραφές από 20:30.