(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ:Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Αθανάσιου Βασιλάκου "Τσίγκια Παλιά"

Στην κατάμεστη από θαυμαστές και φιλότεχνους εν γένει αίθουσα, ο κύριος Βασιλάκος απήγγειλε στίχους από τα ποιήματα που περιλαμβάνει η ποιητική του συλλογή.

«Στέγη Ξύλινη», «Καπετάν Ξιφίας», «Ήρθαν οι γύφτοι», «Σπασμένα Κεραμμύδια» και «Η τεγίδα», ήταν μερικά από αυτά.

Οι θαυμαστές του ποιητή με χειροκροτήματα και εκφράσεις επιδοκιμασίας, παρακολούθησαν την εκδήλωση σε κλίμα συγκίνησης και νοσταλγίας, για την ορεινή Κορινθία που σβήνει στο πέρασμα του χρόνου.

Μεταξύ αυτών φίλοι και συμμαθητές του από τη Βαρβαρίνα Ηλείας, αλλά και συμφοιτητές του από την Τουλούζη οι οποίοι ταξίδεψαν ειδικά.

Μεγάλη στιγμή της βραδιάς ήταν η είσοδος στην αίθουσα της αγαπημένη γιαγιάς του κ. Βασιλάκου, η οποία υποβασταζόμενη κάθισε στο πλάι του.

Η εμφάνιση της κυρά Καλλιόπης ήταν μια συγκινητική έκπληξη που ετοίμασαν φίλοι του ποιητή, γνωρίζοντας την αδυναμία που της τρέφει, αλλά και τη δύναμη και τον πηγαίο θαυμασμό που λαμβάνει από εκείνη.

Μάλιστα, ο ποιητής, φορτισμένος συναισθηματικά και δακρυσμένος, ζήτησε ολιγόλεπτη διακοπή προκειμένου να συνέλθει.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ποιητικής βραδιάς το κοινό εξυπηρετούταν από τον εικαστικό μπουφέ που είχε στηθεί παραπλεύρως και ο οποίος πρόσφερε τσάι από τα βουνά της Κορινθίας καθώς και παξιμαδάκια, ανθότυρο, μανιτάρια και όσπρια Φενεού.

Μουσική υπόκρουση από το πιάνο της Χριστίνας Γιαννακοπούλου συνόδευε τις απαγγελίες του ποιητή, ενώ μεταξύ των ποιημάτων ο βαρύτονος Φώτιος Βόλγας τραγουδούσε άριες από την όπερα του Νίκου Καρβέλα «Δαίμονες».

Σημειώνεται ότι την Κυριακή 2 Απριλίου 2017, η ποιητική συλλογή «Τσίγκια Παλιά» θα παρουσιαστεί και στο κοινό της Αθήνας, στην αίθουσα «Κυριακή Παπαδοπούλου» του Μεγάρου Μουσικής.

«Τσίγκοι παλιοί τρύπιοι,

Τσιμεντόλιθοι την κρατάνε!

Λέει ότι του έφυγε όλη η στέγη,

αλλά την έφτιαξε με τα ίδια υλικά!»

Η ποιητική συλλογή «Τσίγκια Παλιά» κυκλοφορεί σε όλη την Ελλάδα από τις εκδόσεις «Καλλίνος» και σύντομα θα κυκλοφορήσει μεταφρασμένη στη Γαλλία, αλλά και στη Νορβηγία.»