(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ:Η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ» από την "Πρόταση"

Κυριακή το απόγευμα στις 12 Μάρτη 2017, πραγματοποιήθηκε από την ομάδα ΣΤΕΚΙΟΥ, της κίνησης «ΠΡΟΤΑΣΗ» , η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΜΑΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ» του ΠΑΝΤΕΛΗ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ, καθηγητή Ιστορίας της Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών .

Μία αφήγηση η οποία καθώς γυρνάμε τις σελίδες του βιβλίου, μας ταξιδεύει διαχρονικά από το 1837 μέχρι σήμερα στο «πτυχίο», έναν στόχο και ένα όραμα για τους νέους της χώρας μας αλλά και των οικογενειών τους. Ένα «πτυχίο», εργαλείο κοινωνικής καταξίωσης και επαγγελματικής επιτυχίας, που κάποιες φορές η αξία του ήταν υπερτιμημένη και κάποιες άλλες φορές όπως σήμερα, η αξία του απομειωμένη σημαντικά.

Τελικά όμως την αξία ποιος την καθορίζει; Η χρηστικότητα του εργαλείου στην αγορά η μήπως η αξία της γνώσης;

Το βιβλίο του Παντελή Κυπριανού αρχίζει με την αποτύπωση της ιστορίας των Πανεπιστημίων διεθνώς και καταλήγει στην χώρα μας στην περιγραφή της ιστορίας των ελληνικών Πανεπιστημίων. Παρακολουθεί και μας ενημερώνει για τις τροχιές των Ελλήνων πτυχιούχων αλλά και μεταπτυχιακών φοιτητών σε Ελλάδα και εξωτερικό, για να καταλήξει σε ένα πολύ σημαντικό θέμα. Τον ρόλο των πτυχιούχων στην διαμόρφωση και στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.Πάτρα:Η παρουσίαση του βιβλίου «Η ΜΑΓΕΙΑ  ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ» από την "Πρόταση" - (Φωτο)

Στην πολύ πετυχημένη αυτή εκδήλωση, συμμετείχαν δεκάδες μέλη και φίλοι της ΠΡΟΤΑΣΗΣ. Μετά την παρουσίαση του βιβλίου από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Ιωάννη Καμαριανό και την τοποθέτηση του συγγραφέα, ακολούθησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση για πολύ ώρα. Πλήθος ερωτημάτων αλλά και προβληματισμών τόσο για το περιεχόμενο του βιβλίου όσο και πρακτικά ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς για τον ρόλο και την αξία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην χώρα μας.

Μιλήσαμε για πολιτικές και πολιτικούς αλλά και για ευθύνες των πολιτών.

Για όσους ενδιαφέρονται η συνέχεια βρίσκεται στο ίδιο το βιβλίο.