ΠΑΤΡΑ:Η Ναταλία Τσαλίκη ως η χειρότερη σοπράνο στην ιστορία «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς»-Και σήμερα Σάββατο 18 Μαρτίου

Η «Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς» του Στέφεν Τίμπερλεϊ με πρωταγωνιστές τους Nαταλία Τσαλίκη και Προμηθέα Αλειφερόπουλο, σε σκηνοθεσία Γιάννου Περλέγκα, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο «Απόλλων», καλεσμένη του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, για δύο μόνο παραστάσεις αυτή την Παρασκευή 17 και το Σάββατο 18 Μάρτη 2017, στις 21.00.

Μια σπουδή πάνω στο ανέφικτο ιδεώδες της μουσικής, της τυραννίας του «σωστού» και του «λάθους»... «H τέχνη δεν μπορεί να κυβερνιέται από την περίσκεψη και τη σύνεση». Αυτό ισχυρίζεται η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς, η διασημότερη φάλτσα σοπράνο στην ανθρώπινη ιστορία, προκειμένου να δικαιολογήσει την εμμονή της να τραγουδά δημοσίως, και μάλιστα Μότσαρτ. Πολλά χρόνια μετά το θάνατό της, ο ακομπανιατέρ της στο πιάνο, ένας διαλυμένος ψυχολογικά μουσικός, ο Κόσμε Μακ Μουν, προσπαθεί ακόμα να εξηγήσει το φαινόμενο Τζένκινς.

Ένα φανταστικό ενθύμιο της Αμερικής των χρόνων 1929 - 1944, όπου δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι, που ο καθένας κουβαλά το δικό του στίγμα, συναντιούνται και ενώνονται μέσα στη μουσική, βρίσκοντας καταφύγιο μακριά από το φόβο και την αποδοκιμασία.