ΑΙΓΙΟ:Η Κινηματογραφική Λέσχη προτείνει την ταινία «Mommy σήμερα Δευτέρα 13 Μαρτίου

Αυτή τη Δευτέρα 13 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλωνα» και ώρα 21:30 θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου η ταινία «Mommy». Σε έναν φανταστικό Καναδά, όπου ένας νέος νόμος επιτρέπει σε αναξιοπαθούντες γονείς να εγκαταλείψουν τα προβληματικά παιδιά τους στα νοσηλευτικά ιδρύματα, μια χήρα προσπα-θεί να αντιμετωπίσει τον ταραχοποιό και βίαιο γιο της. Ενώ και οι δύο προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη, η Κάιλα, μία μυστηριώδης γειτόνισσα, προσφέρει τη βοήθειά της. Καθώς η συγκινητική παρουσία της γίνεται ολοένα και πιο έντονη, προκύπτουν ερωτήματα σχετικά με τη δική της ζωή.

Ο Ξαβιέ Ντολάν είναι ένα φαινόμενο του σύγχρονου σινεμά, έχοντας κάνει, ως τα 25 του χρόνια, πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, που έχουν όλες διαγωνιστεί στα Φεστιβάλ των Καννών ή της Βενετίας, κατάφερε στην πρώτη του συμμετοχή στο διαγωνιστικό των Καννών να θεωρηθεί το μεγάλο φαβορί και τελικά να αποσπάσει το Βραβείο της Επιτροπής.

 

 

Παραγωγή: Καναδάς, 2014. Πρωταγωνιστούν: Αν Ντορβάλ, Σουζάν Κλεμάν, Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν. Σκηνοθεσία: Ξαβιέ Ντολάν. Σενάριο: Ξαβιέ Ντολάν. Φωτογραφία: Αντρέ Τουρπάν. Μοντάζ: Ξαβιέ Ντολάν. Μουσική: Noia. Διάρκεια: 134 λεπτά.

 

 

*Βραβείο Επιτροπής, Φεστιβάλ Καννών 2014

 

 

*Υποψήφια για το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ Καννών 2014

 

 

http://cinegio.gr/mommy/

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=ufM0xkMC-Ac