ΠΑΤΡΑ:Οι απόφοιτοι της δραματικής σχολής του ΔΗΠΕΘΕ και η Ελένη Μποζά πάνε Λιθογραφείο με Ντοστογιέφσκι

Με το έργο «Dostoyevskaya Metro Station (Достоевская) εγκαινιάζεται η επίσημη συνεργασία του Λιθογραφείον  με την σκηνοθέτη και πρώτη Διευθύντρια της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας κα Ελένη Μποζά και της ομάδας πρώτων αποφοίτων της σχολής.

 

Η προετοιμαζόμενη παραγωγή που είναι βασισμένη πάνω σε κείμενα του Ντοστογιέφσκι, προγραμματίζεται να κάνει πρεμιέρα στην κεντρική  σκηνή  του θεάτρου την Άνοιξη του 2017 και στην συνέχεια θα παρουσιασθεί σε Αθήνα και Θεσσανολίκη.

 

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που μεταξύ άλλων δείχνει ανάγλυφα το σημαντικό έργο και τον ρόλο της Δραματικής σχολής της πόλης.

 

Σύλληψη - σκηνοθεσία: Ελένη Μποζά

 

Ομάδα Αποφοίτων Δραματικής Σχολής ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

 

Θέατρο Λιθογραφείον, Άνοιξη 2017

 

Κάνοντας μια στάση στο σύμπαν του Φ. Μ. Ντοστογιέφσκι, χρησιμοποιώντας θραύσματα από τα διηγήματά του, αναρωτιόμαστε όλοι μαζί όσον αφορά σ΄αυτή την περίεργη και άκρως μεταβατική Ιστορική Στιγμή.

 

Εν αναμονή ενός Κόσμου που μέλλει ν΄αναγεννηθεί, τι χρειάζεται άραγε στις αποσκευές μας από το Παλιό;

 

Η καταξιωμένη σκηνοθέτης και πρώην υπεύθυνη της Δραματικής Σχολής του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, Ελένη Μποζά επιλέγει και σκηνοθετεί ομάδα των πρώτων αποφοίτων της σχολής, σε μια παραγωγή του Θεάτρου Λιθογραφείον, που θα κάνει πρεμιέρα την Άνοιξη του 2017 στην κεντρική μας σκηνή και στην συνέχεια θα παρουσιασθεί στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

 

Με τους: Ελένη Ανδρικοπούλου, Λίνα Ζαχαροπούλου, Γεωργία Καλογεράτου, Κώστα Κουτρουμπή, Πέπη Παπαδοπούλου, Νίκη Παύλου

 

Παραγωγή: area 51 / Θέατρο Λιθογραφείον