ΑΙΓΙΟ:“Star Wars Story” και “Η Ρόζα της Σμύρνης”, από σήμερα Πέμπτη στον «Απόλλωνα»

Με δύο ταινίες για όλη την οικογένεια, ολοκληρώνεται για το 2016 το πρόγραμμα προβολών στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Απόλλων». Ειδικότερα, από αυτή την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου έως Τετάρτη 4 Ιανουαρίου θα προβάλλονται: στις προβολές 5.30-8.00 και 10.00-12.30 η ταινία «Rogue One: A Star Wars Story” και στην προβολή 8.00-10.00 συνεχίζεται για δεύτερη εβδομάδα η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης».

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

 

Προβολές 5.30-8.00 και 10.00-12.30 «ROGUE ONE: A STAR WARS STORY»

 

Η Τζιν παρέα με τρεις ακόμα μαχητές και ένα θηριώδες και ιδιοφυές ανθρωποειδές, επιχειρούν να ανακαλύψουν τα μυστικά σχέδια για τη δημιουργό του death star που επινόησε ο πατέρας της. Απ' αυτά τα σχέδια θα προκύψει το αντίδοτο. Η αυτοκρατορία θα καταστραφεί. Οι επαναστάτες θα πάρουν την εξουσία και η δημοκρατία της πριγκίπισσας Λέια θα λάμψει σε όλο το γαλαξία.

Σκηνοθεσία: Γκάρεθ Έβανς

Παίζουν: Φελίσιτι Τζόουνς, Ριζ Άχμεντ, Μαντς Νίκελσεν, Μεντ Μέντελσον

 

Προβολή 8.00-10.00 «Η ΡΟΖΑ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ»

 

Η ταινία εκτυλίσσεται στην Αθήνα του 1987. Απλώς η ιστορία αναφοράς είναι η Σμύρνη του 1922. Ένα εύρημα είναι που μας ταξιδεύει σε εκείνη την εποχή. Ένα ταλαιπωρημένο, λερωμένο με αίμα νυφικό, που βρίσκει ο αρχιτέκτονας και παθιασμένος συλλέκτης τέχνης Δημήτρης. Μια κρυμμένη επιστολή που είναι ραμμένη στη φόδρα του νυφικού, αποτελεί την αφορμή για να ξετυλιχθεί μια τραγική ιστορία του παρελθόντος.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κορδέλλας

Παίζουν: Λήδα Πρωτοψάλτη, Τάσος Νούσιας, Ευγενία Δημητροπούλου, Γιούλικα Σκαφιδά, Πέτρος Λαγούτης, Γιλμάζ Γκρουντά.