|

Η τρομοκρατική οργάνωση ΤΑΚ ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σμύρνη

Μέχρι στιγμής η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 18 άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την έκρηξη

 

Η οργάνωση τα Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδισταν (ΤΑΚ) ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στη Σμύρνη που έγινε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της περιοχής με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα ο αστυνομικός που υποψιάστηκε τους δράστες και επιχείρησε να τους ακινητοποιήσει και ένας εργαζόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο.

Μέχρι στιγμής η αστυνομία συνέλαβε τουλάχιστον 18 άτομα τα οποία θεωρούνται ύποπτα για την έκρηξη που πραγματοποιήθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από το δικαστικό Μέγαρο στις 5 Ιανουαρίου, πέντε ημέρες μετά την δολοφονική επίθεση στο κλαμπ Ρεινα της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με την τουρκική αστυνομία η ΤΑΚ είναι παρακλάδι του κουρδικού αυτονομιστικού ενόπλου κινήματος Εργατικό Κόμμα Κουρδισταν (PKK). Να θυμίσουμε ότι η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση που έγινε στην Καισαρεια όταν παγιδευμένο αυτοκίνητο με εκρηκτικά ανατινάχτηκε δίπλα από λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν φαντάρου με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 στρατιώτες και να τραυματιστούν 50 άτομα.

Η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει και την τρομοκρατική επίθεση στο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ομάδας Μπεσίκτας στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης που στοίχισε τη ζωή σε 40 άτομα.