|

Ο Λευκός Οίκος πήρε θέση στην κόντρα Στριπ-Τραμπ: Δικαίωμά της να πει αυτό που πιστεύει

Ακόμη και την ενημέρωση των δημοσιογράφων από τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου απασχόλησε η κόντρα που ξέσπασε ανάμεσα στην Μέριλ Στριπ και τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η απόφαση της ηθοποιού να εκφράσει την αγανάκτησή της για τον εκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ, τη στιγμή που παραλάμβανε το βραβείο για την προσφορά της στις «Χρυσές Σφαίρες» προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τραμπ, που την αποκάλεσε μία από τις πιο υπερτιμημένες ηθοποιούς.

Για το θέμα ρωτήθηκε και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, με τον Τζος Ερνεστ να απαντά ουσιαστικά ότι ήταν δικαίωμα της Στριπ να πει αυτό που πιστεύει.

«Σαφώς μετέφερε ένα στοχαστικό, προσεκτικό μήνυμα το οποίο πιστεύει βαθιά. Μου φάνηκε ως μία απλή άσκηση των δικαιωμάτων που έχει ως πολίτης των ΗΠΑ από την Πρώτη Τροπολογία», σχολίασε ο Ερνεστ, προσθέτοντας ότι δεν έχει μιλήσει με τον Μπαράκ Ομπάμα για την ομιλία της ηθοποιού στις «Χρυσές Σφαίρες».

Ομως, ο Ερνεστ έριξε και ένα «καρφί» για τον Τραμπ. «Εχει θεσμικές ευθύνες... πρέπει να αφήσει παράμερα αυτά τα προσωπικά συναισθήματα προκειμένου να προεδρεύσει μία αποτελεσματική μετάβαση...», συμπλήρωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην ομιλία της στις «Χρυσές Σφαίρες», η Στριπ επέλεξε να κατακεραυνώσει τον Τραμπ για τον τρόπο που αντιμετώπισε δημοσιογράφο με κινητικά προβλήματα. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αντεπιτέθηκε μέσω Twitter, χαρακτηρίζοντας την Στριπ ως μία από τις πιο υπερτιμημένες ηθοποιούς του Χόλιγουντ, ενώ την αποκάλεσε και «υπηρέτρια της Χίλαρι».